Numismatiska länkar
Här är de numismatiska länkar som jag brukar titta på. Detta är mina personliga favoriter men det finns naturligtvis många fler mynthandlare, föreningar och privata sidor mm. För en mer fullständig sammanställning av numismatiska länkar så rekommenderar jag Ingemars myntlänkar.

Myntauktioner
Tradera Den bästa svenska auktionssajten för svenska mynt.
Aurum Auktioner AB Första auktionen hölls i maj 2005. Mycket seriös och med en hög kvalitet på mynten som presenteras mycket prydligt.
eBay Sweden Har fortfarande inte handlat här, men många gör det.

Mynthandlare
Antikörens Mynthandel Mynthandel i Göteborg. Förutom egna auktioner läggs en hel del objekt ut på eBay och Tradera. Mycket läsvärd numismatisk information på hemsidan.
Karlskrona Mynthandel På hemsidan presenteras en lagerlista med bilder på de lite exklusivare svenska mynten. Säljer även årsset och myntkataloger.
HB Myntinvest Corona Mynthandel i Nyköping. På hemsidan finns det lagerlistor med World Coins, Medaljer, polletter, Antiken och Medeltiden, Äldre Sverige samt Sedlar. Har börjat lägga ut lite objekt på Tradera.
Norrtälje Mynthandel
Har relativt nyligen startat en web-butik med moderna mynt från hela världen som specialitet. Man har även äldre svenska mynt, sedlar, polletter och medaljer.
J Pedersen Mynthandel Mynthandel i Helsingborg. Lagerlistor med mycket bilder på svenska och utländska mynt. Säljer även Sedlar, polletter, Medaljer och litteratur.
Strandbergs Mynthandel AB Mynthandel i Kungsträdgården, Stockholm. På hemsidan presenteras ett rikt utbud av Aktiebrev, Antika mynt, Medeltidsmynt, Svenska mynt, Medaljer och sedlar mm. Det finns bilder på en hel del av de exklusivare objekten och det finns även en hel del intressant numismatisk information på sidorna.
Uppsala Mynthandel Mynt, sedlar, medaljer och polletter.
Wallin Mynthandel Har nyligen startat en web-butik med mynt, sedlar, polletter och medaljer. Rikligt med bilder på objekten. En hel del guldmynt som vi även ser på Tradera emellanåt.

Privata hemsidor
Svenska besittningar och deras myntning Den bästa hemsidan om Sveriges besittningsmynt. Sammanställning av myntningen i de Svenska besittningarna med en hel del bilder.
Ingemars Myntsida Här finns väldigt mycket nyttig numismatisk information. Här finns grundläggande information om myntsamlande, mynthistoria, numismatiska nyheter, variantförteckningar, värderingspriser mm. Det finns en gedigen förteckning över numismatisk litteratur och så förståss Ingemars välkända myntlänkar.
Malte Liljas hemsida En läsvärd hemsida om myntsamlande, omvårdnad, rengörning, förvaring mm. Dessutom myntbarometern som visar myntens prisutveckling.
Myntsidan om 1 Öre KM 1719-21 En trevlig sida om 1 öre KM, varianter och typer mm. Här finns också lite smått och gott om präglingsfel, mynträkning mm.
Svenska mynt på nätet Här finns en hel del information om att samla mynt, myntfakta, litteratur samt ett digitaliseringsprojekt av Bror Emil Hildebrands Sveriges och Svenska konungahusets minnespenningar, praktmynt och belöningsmedaljer.
Vårt gamla myntsystem En mycket bra sida om vårt myntsystem och historiska myntreformer.

Numismatiska Föreningar
Myntklubben Skilling Banco Myntklubb i Linköping.
Svenska Numismatiska Föreningen Den äldsta Numismatiska Föreningen i Norden. Här finns en hel del nyttig numismatisk information. Det finns även en del litteratur till salu.

Instutioner
Kungl. Myntkabinettet Här kan man hitta mycket information om det mesta inom numismatik. Lars O. Lagerqvist har också skrivit om Sveriges mynthistoria och detta borgar för intressant läsning.
Myntverket På Myntverkets hemsida presenteras lite myntnyheter. Det finns också en myntbutik där mynt, medaljer och souvenirförpackningar erbjuds till försäljning.
Numismatiska Forskningsgruppen Gunnar Ekströms professur i numismatik och penninghistoria. Här finns läsvärda mynttidskriften "myntstudier" och flera uppsatser.
Riksbanken Här presenteras information om giltiga sedlar och mynt. Det finns även lite sedelhistoria.

Böcker och tillbehör
AdLibris Här kan man bla köpa Tonkins Myntboken 2006 för 96:- plus pack/porto. Myntboken 2005 (Jubileumsutgåvan) kostar 156:-. Man kan även köpa "World Coins" och "Standard Catalog of World Paper Money" här också, men frågan är om det ändå inte blir billigare att köpa dessa från Amazon.
amazon.co.uk På Amazon kan man tex köpa "World Coins" och "Standard Catalog of World Paper Money" till bra priser.
Antikvariat Claes Olofsson Antikvariat i Uppsala med mycket numismatisk litteratur.
Lembit HB Lembit i Huddinge är den stora leverantören av mynttillbehör såsom, skåp, ramar, pärmar och blad mm. Tyvärr verkar hemsidan lite instabil emellanåt. För privatpersoner hänvisar man till följande återförsäljare.

Romerska mynt
David R. Sear - Ancient numismatics David R. Sear har skrivit åtskilliga böcker om antika mynt. Volym III av Millennium Edition av "Roman Coins and Their Values" har släppts under 2005. Det kommer även en fjärde del.
Roman Numismatic Gallery Ett museum med porträtt (både mynt och skulpturer) på romerska kejsare och deras familjer. Oj-oj-oj många fina bilder på romerska mynt.
Virtual Catalog of Roman Coins Bilder och beskrivningar på mynt från republiken fram till 500-talet. Det finns en sökfunktion där man tex kan ange en Gud eller en del av en inskription.
WildWinds Skapad med ambitionen att vara en referenssida för antika mynt. Alla data och bilder kommer från online auktioner.

Sedlar
banknotes.com En av de största websiterna för sedlar från hela världen.
Olavis Sedlar Lagerlista online med sedlar från hela världen.
PaperMoney Online Nordens största sedelbutik på nätet, med moderna utländska sedlar från världens alla hörn i lager. Levereras fraktfritt hem.
Ron Wise World Paper Money Ron Wise hemsida visar bla över 10'000 skannade sedlar.
Sveriges Sedlar Otroligt mycket information kring svenska sedlar, såväl äldre som nya. Här finns även mycket information om numismatisk litteratur och om moderna jubileumsmynt.

Tillbaka till startsidan.


Senast Uppdaterad: 2010-08-08                Copyright © 2004-2010             http://www.tonysmynt.se/